Welkom bij Beaufort

Beaufort biedt al meer dan 60 jaar hulp aan jongeren en gezinnen met opvoedingsproblemen. Deze organisatie voor bijzondere jeugdhulp ziet het als haar belangrijkste opdracht dat jongeren en gezinnen na de opvang en begeleiding in staat zijn om hun taken en problemen op een bekwame manier aan te pakken. In de regio Waas en Dender zijn er 5 afdelingen met elk hun specifieke accenten:

Indigo is een residentiële voorziening voor 45 jongeren tussen 0 en 20 jaar met vier verschillende leefgroepen. Jongeren tussen 0 en 18 jaar worden opgevangen in de verticale leefgroepen Mozaïek en Domino van elk 12 jongeren. Daarnaast hebben we nog twee horizontale leefgroepen, namelijk de pubergroep Via voor elf jongeren tussen 13 en 17 jaar en de adolescenten werking, Scala, voor tien jongeren vanaf 16,5 jaar. Scala beschikt over een leefgroep, een kamertrainingsproject en de mogelijkheid om jongeren te begeleiden bij zelfstandig wonen. Indigo is gelegen in Sombeke te Waasmunster.

In Lokeren bevindt zich Al Paso, een dienst voor autonoom wonen. Negentien jongeren tussen 17 en 21 jaar worden begeleid in hun eigen omgeving naar meer zelfstandigheid.

Lees Meer >>