Wie zijn we

Beaufort biedt al meer dan 60 jaar hulp aan jongeren en gezinnen met opvoedingsproblemen. De vzw Lia ziet het als haar belangrijkste opdracht dat jongeren en gezinnen na de opvang en begeleiding in staat zijn om hun taken en problemen op een bekwame manier aan te pakken. Lia vzw organiseert 5 afdelingen binnen de bijzondere jeugdbijstand in de regio Waas en Dender met elk hun specifieke accenten:

Indigo biedt voor 42 jongeren verblijf aan en begeleiding van hun gezin. Daarnaast kunnen nog 3 jongeren begeleid worden bij autonoom wonen. Jongeren tussen 0 en 18 jaar worden opgevangen in de verticale leefgroepen Mozaïek en Domino van elk elf jongeren. Daarnaast hebben we nog twee horizontale leefgroepen, namelijk de pubergroep Via voor tien jongeren tussen 13 en 17 jaar en de adolescentenwerking, Scala, voor tien jongeren vanaf 16,5 jaar. Scala beschikt over een leefgroep, een kamertrainingsproject en de mogelijkheid om jongeren te begeleiden bij autonoom wonen. Indigo is gelegen in Sombeke te Waasmunster.

Op een boogscheut van Indigo hebben we Al Paso, de afdeling die begeleiding voor autonoom wonen organiseert. Zestien jongeren tussen 17 en 21 jaar worden begeleid in hun eigen omgeving naar meer zelfstandigheid.

In Lokeren is het dagcentrum Epsilon gevestigd waar tien jongeren tussen 6 en 17 jaar en hun gezin worden begeleid. Jongeren kunnen op weekdagen voor dagbegeleiding terecht in het dagcentrum en ouders worden begeleid in de eigen omgeving.

Camino, de afdeling te Zele, begeleidt 24 gezinnen van jongeren tussen 0 en 17 jaar in hun eigen omgeving.

De werking van de verschillende diensten staat uitgebreider beschreven in “wie zijn we” en “wat doen we” bij de respectievelijke voorzieningen.